Teatre de Sant Feliu de Guíxols

 

Consulteu en aquesta pàgina la informació sobre el teatre que es representa a la ciutat

 

Important: L'obra 'Monopoli' prevista pel 12 de novembre canvia de data i es trasllada al 3 de desembre. Consulteu més informació fent clic aquí.


Teatre Professional 'Guíxols Escena'
■ Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols
Quan parlem d'amor, de què parlem? 36 anys de l'Agrupació Teatral Benet Escriba

___

Teatre professional - Guíxols Escena

 

 

Guíxols Escena Menuts Un vestit nou per l’emperador

Dissabte 5 de novembre
18.00 hores
Intèrprets: Sergi Casanovas i Pere Romagosa
Text i dramatúrgia: Col·lectiva
Direcció: Pep Vila i Toni Albà 
Producció: La Pera Llimonera

Argument

Sa Majestat l’Emperador, tot i tenir l’armari ple a vessar, no està mai content amb el vestits que porta. Per satisfer-lo, el seu conseller fa una crida a  tots els sastres i modistes de l’Imperi per presentar els seus dissenys a  canvi d’una gran  recompensa. Aquest vestit haurà de ser diferent, únic, fantàstic, i meravellós. La notícia arriba a dos talentosos sastres estrangers capaços de confeccionar  vestits  amb propietats tan extraordinàries que mai ningú s’ha arribat a imaginar.

► Accediu a la venda d'entrades fent clic aquí.

 

 

 ___ 

Monopoli

Canvi de data: Es trasllada al 3 de desembre. Més informació fent clic aquí.
• 20:30 hores
Intèrprets: Eduard Buch i Sara Espígul
Autora: Mar Monegal
Direcció: Ramon Galindo i Mar Monegal
Producció: Teatre Eòlia

Argument

El Pol i la Montse tenen previst fer un sopar especial, però l'arribada d'una carta certificada els portarà a jugar la partida de les seves vides. Es van conèixer en el canvi de mil·lenni, compartint pis d'estudiants, quan els lloguers es pagaven en pessetes i els bancs finançaven el 120% de la hipoteca. Aleshores ella començava il·lusionada primer de biologia i ell estava fent la carrera de moda: arquitectura. Després de postgraus i màsters, quan la seva carrera laboral estava a punt d'enlairar-se, la bombolla immobiliària va petar i van anar caient totes les oportunitats.
Ara, al 2022, el Pol dissenya cadires i passeja gossos. La Montse, s'ha tret un títol homologat i treballa d'higienista dental. Són d’una generació entre el món analògic i el digital. La Montse i el Pol són com uns daus en suspensió, potser per això estan tan desorientats; no saben a quina casella han d'anar. Un espectacle vibrant, una partida divertida i demolidora…

► Accediu a la venda d’entrades fent clic aquí.

 

 

______

 

XVIII Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols

 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme i una hora abans de la representació a taquilla

 

[Obra suspesa] Cancún

Si heu adquirit entrades, diumenge 16 d'octubre, entre 5 i 6 de la tarda, us atendran a la taquilla del teatre. Podeu demanar informació al 659 02 78 89.

Les entrades es podran canviar per la propera obra de teatre amateur del 30 d'octubre o per la del 36è aniversari de la Benet Escriba dels dies 22 i 23 d'octubre.

Diumenge 16 octubre 2022
18.00 hores

Autor: Jordi Galceran
Direcció: Marc Ciurana
Companyia: Toc de Teatre, de Celrà

Dos matrimonis, que es coneixen des de fa 25 anys, viatgen de vacances a Cancún. Una nit, després d’unes copes de més, la Remei revela un fet del passat que va decidir la selecció de les actuals parelles. Al matí següent, tot ha canviat per a la Remei, ja que no sap si la situació creada és un joc dels seus amics o una altra realitat.

 

__

Somnis de teatre
Diumenge 30 octubre 2022
18.00 hores

Autors: Edna Ferber i George S. Kaufman
Dramatúrgia: Ivan Padilla
Traducció: Olga Bellorbí, Ivan Padilla, Maria Sáez i Marc Torras
Direcció: Ivan Padilla
Companyia: Els Carlins, de Manresa

Al Nova York de la dècada dels anys 30, un grup d’actrius lluiten cada dia per aconseguir el difícil somni de triomfar als escenaris de Broadway. A la modesta pensió Footlights s’hi allotgen l’actriu de vocació i fidel a la veritat del teatre, l’actriu els dies de glòria de la qual s’han acabat, l’actriu que s’abandona a la desesperació davant als obstacles, l’actriu que prefereix optar per un camí més fàcil en el món del cinema i l’actriu sense massa talent que només anhela la fama. Totes diferents, però totes compartint la valentia de lluitar per aconseguir els seus propis somnis.

 

__

Mort accidental d’un anarquista
Diumenge 20 de novembre 2022
18.00 hores

Autor: Darío Fo
Director: Marc Ciurana
Companyia: Grup de teatre cassanenc, de Cassà de la Selva

Un anarquista mor després de caure des d’una finestra mentre és interrogat per la policia de Milà. L’aparició d’un boig a la comissaria, adoptant diferents personalitats, serà decisiva per a la investigació dels fets que es van esdevenir i van provocar la mort de l’anarquista detingut. Una obra de teatre basada en un fet real que va succeir a la Itàlia dels 60 i marcada per l’humor característic de l’autor Dario Fo, qui crea situacions surrealistes i absurdes per satiritzar els mètodes arbitraris que utilitza la policia italiana al llarg de la trama.

Un missatge irònic, àcid, que provoca una reflexió sobre la corrupció, la recerca de la veritat i els abusos de poder.

 

__

Jana
Diumenge 11 de desembre 2022
18.00 hores

Autors: Ermenegild Siñol i Romà Ferruz
Direcció tècnica: Ricard Ruiz
Direcció coral: Romà Ferruz
Direcció musical: Raul Giménez
Direcció artística: Ermenegild Siñol
Companyia: Filagarsa, de Molins de Rei

La Jana és una jove barcelonina, resident al barri de Gràcia, que viu en parella i treballa en una food truck on ofereix uns excel·lents dolços elaborats per ella mateixa. La seva vida privada no és dolça, sinó amarga. La relació amb l’Èric, el seu company sentimental, no passa pels millors moments i sort en té del suport d’en Pol, la Beth i la Mar, que l’aconsellen i animen cada dia. Un fet ho canviarà tot. Una notícia és a punt de capgirar el futur d’aquesta jove.

 

__

Gente bien
Diumenge 15 gener 2023
18 hores

Autor: Santiago Rusiñol
Música: Joan Vives
Direcció: Rosa Rafecas i Jané
Companyia: Grup de Teatre El Centre, de Llorenç del Penedès

A la Barcelona modernista (1917) una família d’industrials, que han adquirit el títol de comtes, convida una colla de personatges de l’alta societat a prendre el te. Consideren que, per la posició que ocupen, han de parlar en castellà... i altres exigències del títol. D’aquí se’n desprenen un conjunt d’embolics i situacions grotesques.

 

__

La visita de la vella dama
Diumenge 29 de gener 2023
18 hores

Autor: Friedrich Dürrenmatt
Direcció: Eva Aguirre
Companyia: Associació teatral El Partiquí, de Barcelona

Clara Zachanasian, una vella dama, esdevinguda multimilionària, torna un dia a Gullen, el seu poble natal, del qual es va veure obligada a marxar quaranta anys abans. Tot el poble, ric i esplendorós en el passat, és avui en crisi, els seus habitants malviuen, arruïnats. La vella dama promet una gran inversió i una quantiosa ajuda a tots el habitants. L’esperança i la il·lusió en un futur pròsper torna a néixer en tots els gullenencs, especialment en Alfred III, un amor de joventut de la Clara. Però, la dama exigeix que a canvi dels seus milions es faci justícia. Aquesta petició topa amb la consciència dels gullenencs: però, la justícia es pot comprar? Clara Zachanasian creu que es pot comprar tot.

 

__

El diari d’Anna Frank
Diumenge 12 de febrer 2023
18 hores

Autor: Rafael Aguilar
Direcció. Josep Canet Fiqueras
Companyia: Deixalles 81, de Sant Feliu de Codines

El ‘Diari d’Anna Frank’ reflecteix la forma de pensar i viure d’una nena: Anna Frank. Ella és jueva i es va veure obligada a conviure durant dos anys en el reduït espai d’unes golfes per refugiar-se de la persecució nazi. La convivència s’organitza a base d’horaris, sacrificis, torns... i sobre tot por, angoixa de ser descoberts. Dins d’aquest ambient, l’Anna viu el despertar de l’adolescència amb la rebel·lia pròpia d’una generació que creu que pot millorar el món. Però sobretot, vol transmetre el seu ideal “Jo crec, malgrat tot, que les persones són bones en el fons del seu cor”.

 

__

 

Molt soroll per a no res

Diumenge 26 de febrer 2023
18 hores

Autor: William Shakespeare
Traducció: Salvador Oliva
Direcció i adaptació: Toni Garrich
Companyia: Grup de teatre Amics de les Arts, de Terrassa

L’obra explica els embolics amorosos de diverses parelles i els alts i baixos en les seves relacions. Un muntatge tradicional de la comèdia anglesa més clàssica amb un plantejament, nus i sobretot final feliç. Shakespeare parla en aquesta obra de com l’amor i la veritat triomfen per damunt la calúmnia. Com tot el teatre de Shakespeare, aquesta comèdia fa emmirallar l’espectador en la seva pròpia vida i li recorda que cada vegada s’ha de ser millor i no renunciar a les nostres veritables creences.

__

Consell familiar
Diumenge 12 març 2023
18.00 hores

Autora: Cristina Clemente
Direcció: Marc Bosch i Jenny Mandret
Companyia: Casal Corpus Gerup de Teatre, de Barcelona

La família Solé Ametllé es regeix per un sistema que ben bé es podria definir com l’eslògan d’aquella marca de mobles sueca: ‘Benvinguts a la república independent de casa meva. Llibre de lleis. Eleccions a la presidència del Consell Familiar. Reunions setmanals per passar comptes. Votacions. Un dia, la filla posa en dubte aquest sistema, que van crear els seus pares quan es van casar, i proposa modernitzar-lo amb unes idees revolucionàries. Però ni el pare ni la mare estan disposats a permetre-ho.

 

__

La cantant Calva

Diumenge 26 març 2023
18.00 hores

Autor: Eugène Ionescu
Traducció: Bonaventura Vallespinosa
Direcció: Frederic Roda
Companyia Quatre per quatre, de Granollers

‘La cantant calba’ ens expressa fonamentalment dues idees: d’una banda, la insubstancialitat de la vida burgesa quotidiana, personalitzada inicialment per el matrimoni Smith -anglès-. De l’altra, la impossibilitat de comunicació entre els éssers humans, personalitzada inicialment pel matrimoni Martin -anglès-. Res no té sentit, tot és absurd, tothom està aïllat, cada personatge parla un llenguatge subjectiu i incomprensible per als altres, entrellaçant-se al llarg de l’obra amb un humor molt personal i d’una gran eficàcia teatral.

 

__ 

 

Imprimeix Correu electrònic