Teatre de Sant Feliu de Guíxols

Tot el teatre a Sant Feliu de Guíxols

Teatre Professional Primavera 2023 | Els Pastorets 2022/23 | Teatre Amateur 2022-2023


Aquestes són les obres de la Primavera 2023

 

• Canvi de data de l'obra 'La pell fina, que es trasllada al dissabte 24 de juny, 20.30 hores.
► Si heu adquirit les entrades presencialment a l'Oficina de Turisme, podeu trucar a partir del dilluns 30 de gener al telèfon 972 82 00 51.

​​​​​​​


Tocar Mare

-Dissabte 4 de març, 20.30h
Una comèdia tan dolça com emocionant que ens farà preguntar quina és la naturalesa de l’amor incondicional.
Guanyador del Torneig de dramatúrgia del TA

Entrades a: TOCAR MARE

Autoria: Marta Barceló Femenias
Direcció: Jordi Casanovas
Repartiment: Lluïsa Castell i Georgina Latre
Durada: 80 min
Companyia: Magnètica

Esperança, una dona prejubilada alegre i animosa, i Empar, la jove directora d’una productora audiovisual, conformen una atípica família que es veu trastocada per un fet inesperat. Les dues dones hauran de fer un viatge, pels records compartits més divertits i per les vivències personals més dures, per descobrir allò que pot posar en perill el seu vincle i allò que el pot fer enfortir.
Una història de pactes per escrit, de canelons de peix, de bicicletes infantils amb manillars blaus, d’àlbums familiars per omplir i d’abraçades pendents de fer.
Podem posar clàusules a l’amor incondicional?


Jojo

Públic familiar

Dissabte 18 de març, 18h.
Entrades a: JOJO

Autoria i direcció: Borja González
Composició musical: Roc Sala
Intèrprets: Borja González (art amb sorra), Alberto Munilla (manipulador), Roc Sala (músic).
Durada: 50 min
Companyia: Ytuquepintas

JOJO és un símbol de com la natura pot arribar a ser de tossuda i de quant pot arribar a suportar un ésser viu. JOJO és un orangutan condemant pels homes a una vida de captivitat lligat per una cadena. Però JOJO també és la primera peça d’una cadena de salvació orquestrada per hores que volen salvar els animals d’altres homes.
A través de la projecció de dibuixos fets amb sorra i les titelles, es presenta una proposta sense text i relat musical interpretat en directe, narra una increïble història.
El nom de JOJO és un homenatge a la memòria al primer orangutan que va ser rescatat del seu captiveri, i que va significar l'inici del projecte Internacional Animal Rescue.


Píndoles - Píndoles de microteatre fora del teatre

Dissabte 25 de març, 20.30h
Entrades a: Píndoles

Píndoles de microteatre fora del teatre
Companyia: Cultura Tangent & Ins Sant Elm
Programació de tres espectacles de curta durada, per a un nombre reduït d’espectadors en indrets singulars. Espais habitualment tancats al públic, es converteixen en escenaris improbables d’obres inèdites de teatre breu.
Gaudirem d’un quart espectacle escrit, dirigit i interpretat pels alumnes de 2n de batxillerat d’arts escèniques de l’Ins Sant Elm.


Una dent sota el coixí

Públic familiar

Dissabte 22 d’abril a les 18h
Entrades a: UNA DENT SOTA EL COIXÍ

Autoria:Cristina Clemente
Actrius: Elena Martinell i Meritxell Yanes Font
Durada: 50 min
Companyia: Pocacosa Teatre
La Lluïsa és la responsable del magatzem de joguines del Ratolí Martí, el Ratoncito Pérez, la fada de les dents i els angelets. Quan un d’aquests personatges recull una dent de sota el coixí d’un nen o una nena, la porta a la Lluïsa, que és l’encarregada de triar el regal ideal per a aquell nen o nena. La Lluïsa examina amb detall la dent i per tant pot saber quin regal el farà feliç. Això sí, sempre han de ser coses petites que puguin ser col·locades a sota el coixí.
La Lluïsa fa molts anys que fa aquesta feina, i és una experta en el tema. El problema és que s’està fent gran, es cansa molt, i de vegades s’equivoca. Per això està buscant algú que pugui substituir-la en aquesta feina important. Després de provar diferents candidats, troba la Violeta. Però la relació entre totes dues no serà fàcil. Fins que un dia arriba al magatzem una dent molt especial. Una dent que no és com les altres. Totes dues hauran d’unir esforços per descobrir quin és el regal que necessita aquesta dent tan singular.
 

Quant temps em queda?

Dissabte 29 de abril, 20.30h

Una comèdia per morir-se de riure

Entrades a: QUANT TEMPS EM QUEDA?

Direcció i dramatúrgia: Marta Buchaca
Repartiment: Lluís Villanueva, Betsy Túrnez, Marta Bayarri, David Vert o Xavi Ricart
Companyia Focus
Durada 1h 30 min
Què faries si et quedés un mes de vida? En Pere té una llista enorme de coses boges que vol fer abans del final: deixar la feina, fer la volta al món, ser descaradament sincer amb tothom, passejar-se despullat pel Passeig de Gràcia, pujar de genolls a Montserrat, fer un trio… I la més important: assegurar-se que la seva dona serà feliç quan ell falti. Té una estratègia preparada que, segons ell, no pot fallar. Però... Se’n sortirà?
Quant temps em queda? Una comèdia per morir-se de riure

La pell fina

Canvi de data Nova representació el dissabte 24 de juny, 20.30h
► Si heu adquirit les entrades presencialment a l'Oficina de Turisme, podeu trucar a partir del dilluns 30 de gener al telèfon 972 82 00 51.

Dir la veritat està molt bé, però... Cal dir-la sempre?
Entrades a: LA PELL FINA

Autoria i direcció: Yago Alonso i Carmen Marfà
Repartiment: Ángela Cervantes, Biel Duran, Francesc Ferrer i Laura Pau
Companyia Flyhard
Durada 1h 20 min
El Nacho i la Miranda, una jove parella de Barcelona, visiten uns amics que acaben de ser pares per conèixer el petit Jan. Tot sembla anar bé fins que el Nacho deixa anar, sense donar-li molta importància, que el bebè de l'Eloi i la Sònia... és molt lleig. A partir d’aquí, i tot i que els recent estrenats pares intenten treure ferro a l’assumpte, l’ambient s’enrareix i comencen a sortir a la llum algunes altres veritats que fins ara cadascú guardava.
Dir la veritat està molt bé, però... què passa quan aquesta veritat ofèn? Cal dir-la? Reflexió en clau d'humor, sobre la manera que tenim de tractar-nos. Ens cuidem prou els uns als altres? Temes com la maternitat, el talent o les relacions de parella posen de manifest que tenir cura dels altres segueix sent una assignatura pendent.

VENDA ENTRADES

S’aplicarà el preu d’entrada reduïda als jubilats, estudiants universitaris, aturats, famílies nombroses o monoparentals, discapacitats, docents, membres club de lectura de la biblioteca municipal, membres de les agrupacions teatrals de la ciutat, membres de l’associació cultural Mascanada6, alumnes de l’escola de música, estudiants de l’EOI amb acreditació (entrades limitades)

Entrades especials per la campanya Escena 25 i alumnes dels instituts de la ciutat a preu de 9€ (entrades limitades)

Inclusió del programa Apropa Cultura, a preu de 3€ i 5€ (entrades limitades)

 


Un clàssic: els Pastorets de Sant Feliu, de l’Agrupació Teatral Benet Escriba
Tres dates per escollir veure aquests Pastorets, un dels actes imprescindibles del Nadal ganxó, on hi col·laboren una seixantena llarga de persones.

L’Agrupació Teatral Benet Escriba porta 30 anys treballant de valent per portar a terme aquestes representacions i us esperen al teatre Narcís Masferrer de la ciutat.

El preu és de 8 euros i també té finalitat solidària (Pastorets Solidaris amb infants i adolescents amb cardiopatia).

Es poden adquirir a l’Oficina deTurisme (Monestir) o una hora abans de cada representació, al teatre.


 Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols - 2022-2023

  • Venda d'entrades: Oficina de Turisme i una hora abans de la representació a taquilla
  • Atenció, les obres ja fetes les anem retirant d'aquest web. Per consultar tot el certamen, clic aquí
  • Aquesta és la programació:

Jana

Diumenge 11 de desembre de 2022
18 hores
Companyia: Filagarsa, de Molins de Rei

Autor: Ermenegild Siñol i Romà Ferruz
Direcció tècnica: Ricard Ruiz
Direcció coral: Romà Ferruz
Direcció musical: Raul Giménez
Direcció artística: Ermenegild Siñol

La Jana és una jove barcelonina, resident al barri de Gràcia, que viu en parella i treballa en una food truck on ofereix uns excel·lents dolços elaborats per ella mateixa. La seva vida privada no és dolça, sinó amarga. La relació amb l’Èric, el seu company sentimental, no passa pels millors moments i sort en té del suport d’en Pol, la Beth i la Mar, que l’aconsellen i animen cada dia. Un fet ho canviarà tot. Una notícia és a punt de capgirar el futur d’aquesta jove.

 

Gente bien

Diumenge 15 gener 2023
18 hores
Autor: Santiago Rusiñol
Música: Joan Vives
Direcció: Rosa Rafecas i Jané
Companyia: Grup de Teatre El Centre, de Llorenç del Penedès

A la Barcelona modernista (1917) una família d’industrials, que han adquirit el títol de comtes, convida una colla de personatges de l’alta societat a prendre el te. Consideren que, per la posició que ocupen, han de parlar en castellà... i altres exigències del títol. D’aquí se’n desprenen un conjunt d’embolics i situacions grotesques.


La visita de la vella dama

Diumenge 29 de gener 2023
18 hores

Autor: Friedrich Dürrenmatt
Direcció: Eva Aguirre
Companyia: Associació teatral El Partiquí, de Barcelona

Clara Zachanasian, una vella dama, esdevinguda multimilionària, torna un dia a Gullen, el seu poble natal, del qual es va veure obligada a marxar quaranta anys abans. Tot el poble, ric i esplendorós en el passat, és avui en crisi, els seus habitants malviuen, arruïnats. La vella dama promet una gran inversió i una quantiosa ajuda a tots el habitants. L’esperança i la il·lusió en un futur pròsper torna a néixer en tots els gullenencs, especialment en Alfred III, un amor de joventut de la Clara. Però, la dama exigeix que a canvi dels seus milions es faci justícia. Aquesta petició topa amb la consciència dels gullenencs: però, la justícia es pot comprar? Clara Zachanasian creu que es pot comprar tot.


El diari d'Anna Frank

Diumenge 12 de febrer 2023
18 hores

Autor: Rafael Aguilar
Direcció. Josep Canet Fiqueras
Companyia: Deixalles 81, de Sant Feliu de Codines

El ‘Diari d’Anna Frank’ reflecteix la forma de pensar i viure d’una nena: Anna Frank. Ella és jueva i es va veure obligada a conviure durant dos anys en el reduït espai d’unes golfes per refugiar-se de la persecució nazi. La convivència s’organitza a base d’horaris, sacrificis, torns... i sobre tot por, angoixa de ser descoberts. Dins d’aquest ambient, l’Anna viu el despertar de l’adolescència amb la rebel·lia pròpia d’una generació que creu que pot millorar el món. Però sobretot, vol transmetre el seu ideal “Jo crec, malgrat tot, que les persones són bones en el fons del seu cor”.


La visita de la vella dama

Diumenge 26 de febrer 2023
18 hores

Autor: William Shakespeare
Traducció: Salvador Oliva
Direcció i adaptació: Toni Garrich
Companyia: Grup de teatre Amics de les Arts, de Terrassa

L’obra explica els embolics amorosos de diverses parelles i els alts i baixos en les seves relacions. Un muntatge tradicional de la comèdia anglesa més clàssica amb un plantejament, nus i sobretot final feliç. Shakespeare parla en aquesta obra de com l’amor i la veritat triomfen per damunt la calúmnia. Com tot el teatre de Shakespeare, aquesta comèdia fa emmirallar l’espectador en la seva pròpia vida i li recorda que cada vegada s’ha de ser millor i no renunciar a les nostres veritables creences.


Consell familiar

Diumenge 12 març 2023
18.00 hores

Autora: Cristina Clemente
Direcció: Marc Bosch i Jenny Mandret
Companyia: Casal Corpus Gerup de Teatre, de Barcelona

La família Solé Ametllé es regeix per un sistema que ben bé es podria definir com l’eslògan d’aquella marca de mobles sueca: ‘Benvinguts a la república independent de casa meva. Llibre de lleis. Eleccions a la presidència del Consell Familiar. Reunions setmanals per passar comptes. Votacions. Un dia, la filla posa en dubte aquest sistema, que van crear els seus pares quan es van casar, i proposa modernitzar-lo amb unes idees revolucionàries. Però ni el pare ni la mare estan disposats a permetre-ho.


La cantant calba

Diumenge 26 març 2023
18.00 hores

Autor: Eugène Ionescu
Traducció: Bonaventura Vallespinosa
Direcció: Frederic Roda
Companyia Quatre per quatre, de Granollers

‘La cantant calba’ ens expressa fonamentalment dues idees: d’una banda, la insubstancialitat de la vida burgesa quotidiana, personalitzada inicialment per el matrimoni Smith -anglès-. De l’altra, la impossibilitat de comunicació entre els éssers humans, personalitzada inicialment pel matrimoni Martin -anglès-. Res no té sentit, tot és absurd, tothom està aïllat, cada personatge parla un llenguatge subjectiu i incomprensible per als altres, entrellaçant-se al llarg de l’obra amb un humor molt personal i d’una gran eficàcia teatral.

 

Imprimeix Correu electrònic

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits